Kooikerhondjes van de Kytomba

 

 

4 mei 2014  

Eindelijk was het dan weer zo ver. Onze 3e puppy terugkomdag.

Het is elke keer weer moeilijk om iets anders te verzinnen en iets wat iedereen leuk zal vinden. Dat is dit jaar in ieder geval weer goed gelukt. Alles zat mee. Zelfs de weergoden waren ons goed gezind.

Als 1e hadden we een rondleiding georganiseerd in de Eendenkooi in Waardenburg.

De eendenkooi van Waardenburg ligt aan de Broekgraaf 1, in de ZW oksel van knoopunt Deil (A2/A15).

De eendenkooi is maar liefst 500 jaar oud en sinds 1960 in beheer bij Staatsbosbeheer. De kooi is nog steeds in functie, zij het dat de eenden niet meer worden gevangen voor de slacht, maar dat ze worden geringd voor onderzoek waarna ze weer worden vrijgelaten.

Rondom de rustieke kooiplas staan oeroude knotessen en knotwilgen met prachtige eikvarens op de stam. In de eendenkooi heeft zich een rijk planten- en dierenleven ontwikkeld met plantensoorten zoals vogelmelk, springzaad en glidkruid. Ook schuilen er in alle rust talloze vogelsoorten op de kooi zoals duiven, uilen, torenvalken, kauwen, meerkoeten, reigers en ook de zeldzame ijsvogel.

Excursies
De eendenkooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar door het jaar heen zijn er diverse excursies, waar u alles te weten komt over de kooi en het geheimzinnige beroep van eendenkooiker.

Wil je de foto's zien van deze excursie,

klik dan op deze link

Daarna was het tijd om naar Sprang-Capelle te gaan. Op het terrein van hondenschool Both hadden we van alles geregeld voor een toffe middag. Onder het genot van een hapje en een drankje hadden de baasjes een workshop Treibbal.

Na een spannende lootjes trekking en het uitreiken van een "snoepzak" was de dag voorbij en konden we terugkijken op een geweldige dag.


Voor de foto's van het middaggedeelte,

klik dan op deze link

 

E-mailen
Map