Kooikerhondjes van de Kytomba

 

 

Onze wens was altijd al om een hond te hebben. Deze wens kwam tot vervulling toen wij gingen verhuizen en dit huis een grote tuin had.

Via via kregen we te horen dat vlakbij bij ons, in Kaatsheuvel een nestje Kooikers lag. Dit was het ras wat we allebei heel graag wilden. Weliswaar zonder papieren, maar dat maakte ons niet uit.

Tommy was de laatste uit het nest. Geboren op 16 april 1995. We waren gelijk verliefd op hem. Na een paar weken begon het weer te kriebelen en zijn we naar het hetzelfde adres gegaan. Hij had nog een Kooikertje lopen van een week of 15/16. Dit is onze Banjer geworden.

Div. gehoorzaamheidscursussen met hem gevolgd.

Nadat Banjer in 2006 is overleden is Tommy ingekakt. Sindsdien volgt hij geen sporen meer in het bos, rent niet meer achter paarden aan en is hij een stuk minder dominant geworden. Eigenlijk is hij een perfecte hond geworden. Hij luistert enorm goed.

Inmiddels is hij een beetje doof aan het worden en krijgt hij staar op zijn ogen. Dat houdt in dat hij schrikachtig is en altijd voor je voeten loopt. Ondertussen heeft hij er nog steeds de wind onder. De dametjes, Kyra en Perre, gaan gelijk op hun rug als Tommy ze maar aan kijkt.

Spelen doet hij niet meer. Alleen met vreemde pups. Die vindt hij nog steeds leuk. Zo lang ze maar niet in huis blijven wonen.

Tommy 14,5 jaar:

.


Tommy een week voor zijn overlijden:


Foto's overlijden Tommy

E-mailen
Map