Kooikerhondjes van de Kytomba

 

 

Op 27 september j.l was het de eerste terugkomdag van het het nestje van Kyra. Het had niet beter kunnen zijn qua weer. De zon stond hoog aan de hemel, en de wind liet zich niet horen. Zou het dan echt een heerlijke dag worden???? En ja hoor, het werd een fantastische dag. Gelukkig maar, want het was de bedoeling dat we deze dag op en naast het water zouden doorbrengen.

Om ongeveer 12.30 uur was iedereen uitgenodigd naar Drimmelen te komen, naar de jachthaven. Iedereen was ruim op tijd. Vanuit hier liepen we een stukje naar een braakliggend veld, zodat alle honden los konden en elkaar konden besnuffelen. Hierna, na zo'n 20 minuten gingen we richting een aanlegsteiger waar een "kleine" rondvaartboot op ons lag te wachten. Onze neef Ronald heeft een boot die groot genoeg is om zo'n 18 mensen en 7 honden te huisvesten, en wij konden deze "huren". Na enkele instructies van de kapitein, vertrokken we richting Nationaal Park De Biesbosch. Hier hebben we gezocht naar een goede aanlegplaats, en gingen allen van boord. De benen strekken, en voor enkele honden een welkome afleiding ipv op dat enge schip. We konden een leuk stukje door de natuur lopen, en al gauw hadden enkele honden een heerlijk modderpoel gevonden met een klein beetje water om in af te koelen. Op enkele foto's is duidelijk te zien wat de kwaliteit van die poel was. Ipv een wit/rode kooiker, hadden we een tricolor. Hierna kwamen we terug bij de aanlegsteiger en hebben we bezit genomen van de picknicktafels. Enkele stoelen erbij uit de boot, als ook het drinken en eten. Een eenvoudige, maar heerlijke koude schotel en lekkere kipkluifjes stonden op het menu. Maar ook aan de honden was gedacht: Deze kregen een heuse verjaardagstaart. Hennie had een speciale hondentaart gebakken, en hierop stonden verschillende kaarsjes die natuurlijk uitgeblazen dienden te worden. De eer was aan Ditje, baasje van Chaperon (vader van de pups). Na enige tijd en het maken van de nodige foto's, was het weer tijd om richting huis te gaan, en zijn we midden door De Biesbosch naar de aanlegsteiger gevaren.

Rond 18.30 uur stond iedereen weer aan vaste wal, en konden wij allemaal terugkijken op een gezellige en vooral mooie dag. Alle baasjes en bazinnetjes bedankt voor jullie komst, en tot gauw.

 

E-mailen
Map