Kooikerhondjes van de Kytomba

 

Wat een pechvogel die FemteHet is vrijdag avond 16 juni 2023. We zitten lekker buiten. Wij wonen aan het water en op het water vertoeft een een zwanenpaar met 9 jongen. Heel mooi, maar de zwanen en onze honden, dat is geen combi. Wij geven ze expres al nooit eten, maar toch komen ze altijd naar onze steiger. Ze zoeken elkaar altijd op. Omdat we bang waren dat 1 van de honden eens in het water zou vallen en wij niet in de buurt, hebben we een hekje om onze steiger gemaakt. 

Helaas vanavond vergeten om het poortje dicht te doen. En ja hoor..........de zwanen kwamen weer naar onze steiger en onze honden komen dan als gekken op ze af. Dat is al jaren goed gegaan, maar nu viel Femte in het water en in het water is de zwaan natuurlijk sterker. 

Ik zie de zwaan omhoog komen en knalt met zijn vleugel tegen het hoofd van Femte. Ik kon haar nog net uit het water tillen. 

En zo zat ze 5 min. later in de stoel:


Dat zag er niet goed uit. Gelijk naar het dierenziekenhuis evidensia in Waalwijk gegaan. 
Uitslag: hersenschudding, bloeding in het rechter oog. De druk in het oog was goed. Pijnstilling en druppeltjes meegekregen. 

Week later laten controleren bij de eigen dierenarts. 

Daar kregen we het nieuws dat het hoornvlies had los gelaten. Dus doorgestuurd naar de dieren oogarts in Breda. 

Zij bevestigde dat het hoornvlies had los gelaten en dat er waarschijnlijk niets meer aan te doen is. 


.

Eerste foto is het goede oog. Tweede foto is het slechte oog

Uitslag: het hoornvlies heeft losgelaten. Op dit moment ziet ze niets met rechts. Druppels en zalf gekregen. Kleine kans dat het nog goed komt, maar de tijd tussen de aanval en nu is eigenlijk te lang. Heel klein kansje. Over 2,5 weken terug komen. 


Na 2,5 week wederom een bezoekje gebracht bij de oogarts. Helaas. Dit komt niet meer goed. Ze is nu blijvend blind aan haar rechter oog. De bloeding in het oog was wel bijna helemaal weg.

Je merkt niets aan haar. Ze heeft het goed opgepakt en heeft er heel snel mee leren leven. Als je het niet weet dan zie je het ook niet. Het kan nog wel zo zijn dat ze last gaat krijgen van het oog en dat de druk te hoog gaat worden. Dan moet het oog eruit. 

Ik had nog wel aan de oogarts gevraagd of ze nog puppy's mocht krijgen. Dat zou geen probleem geven. Wat ze toen zei, daar was ik helemaal blij mee. Met deze hond MOET je gaan fokken. Zij heeft zo'n mooi karakter. Dat zie ik wel eens anders bij kooikerhondjes. 


E-mailen
Map