Kooikerhondjes van de Kytomba

 

Dagboekje tot aan de geboorte

 

 

15 oktober 2019:

Ze heeft ons vannacht behoorlijk wakker gehouden. De hele nacht aan het graven geweest in ons bed. Hijgen, hijgen...... Dat kan vandaag nog wel gaan voortduren. Maar..........het begin is er. Ze heeft nog wel een beetje gegeten. Zo gauw ze zich vandaag gaat leeg poepen, dan gaat het niet lang meer duren. 

14 oktober 2019:

Liske wordt verzorgd door haar moeder.

We zijn er nu echt helemaal klaar voor. Alles staat klaar en op zijn plek. Het is nu aan Liske.


13 oktober 2019:

Sinds gisteren is de kritieke dag voorbij. Is een rustig gevoel. Mochten ze nu komen dan zijn ze levensvatbaar.

Vanochtend zag ik melk uit haar tepels komen. Je kan merken dat de laatste loodjes aan het aanbreken zijn.


11 oktober 2019:

Vandaag begonnen met het temperaturen. Dat ga ik 2x per dag doen. In de morgen en de avond. Als de temperatuur ineens gaat zakken en weer stijgen dan gaat het binnen 24 uur beginnen.

Liske is zo'n 3 kilo aangekomen. Ben benieuwd hoeveel er nog bij komt de komende dagen.

Zooooooooooo lache. Ik zet de weegschaal neer en Winja moest gelijk wegen. Ik kreeg amper de tijd om hem klaar te zetten.


8 oktober 2019:

Ik heb besloten dat het vandaag de laatste keer is dat Liske mee ging wandelen. Je ziet haar buik nu met de dag groeien en ze begint al meer moeite te krijgen met lopen. Je ziet haar ook al echt waggelen. 

7 oktober 2019:

Vanmorgen lekker warm op de vloerverwarming.

 

Met de wandeling gaat ze nog steeds mee.


6 oktober 2019:

Nog geen foto van het buikje, maar ze lag zo lekker.


5 oktober 2019:
Het buikje groeit gestaag. Liske verzorgt zich steeds meer. Af en toe komt ze uit de tuin en heeft ze er weer een plant uitgegraven. Is normaal gedrag. Ze is een holletje aan het zoeken. Ze is enorm kroelerig en kan me enorm verliefd aankijken. 
En...........ik heb al een pupje of pupjes voelen bewegen. Wat is dit enorm leuk zeg. Ook dat bewegen wordt elke dag sterker. Het verbaast me telkens hoe hard een pupje moet groeien in een paar weken. Ik zal vandaag of morgen weer een foto maken van Liske haar buik. 


30 september 2019:


Ondanks de weersvoorspellingen, was het toch goed weer. Het waaide wel hard, maar dat weerhield ons er niet van het water op te gaan. Liske zit voor op de punt. Als je goed kijkt zie je haar buikje over de rand hangen.

29 september 2019: 

Het is stil aan deze kant. De 4 weken naar de echo toe duren altijd lang en er is zo weinig te vertellen. Alles wat je zou kunnen merken kan ook wijzen op een schijnzwangerschap. 

We zijn inmiddels weer 2 weken verder en het buikje begint nu echt te groeien. Ook de haren aan de buik zijn aan het verdwijnen. Begint weer een puppy buikje te krijgen. Je merkt wel dat ze niet meer zo hard rent. Normaal gesproken vindt ze het leuk om door een maïsveld te rennen achter de konijnen, maar dat wordt een stuk minder. Ze slaapt ook wat meer. Nog een week en dan zouden we de pupjes kunnen voelen. Ik verheug me daarop.

De eettafel heeft plaats moeten maken voor de werpkist. Voorlopig eten we op de bank (Is geen straf hihihi).

Ben vandaag een aantal uur bezig geweest om de webcam weer draaiende te krijgen. Je moet poorten in de router openen, ip-adressen, enz enz instellen. Maar...........het is weer gelukt. Zo gauw de pupjes er zijn gaat de webcam online.


22 september 2019:

Buikje

Buikje 22 september
E-mailen
Info