Kooikerhondjes van de Kytomba

 
4e puppy terugkomdag

2 september 2017

Inmiddels al weer onze 4e puppy terugkomdag.

We begonnen op deze mooie dag in 2 groepen bij de Eendenkooi in Waardenburg.

De eendenkooi van Waardenburg ligt aan de Broekgraaf 1, in de ZW oksel van knoopunt Deil (A2/A15).

De eendenkooi is maar liefst 500 jaar oud en sinds 1960 in beheer bij Staatsbosbeheer. De kooi is nog steeds in functie, zij het dat de eenden niet meer worden gevangen voor de slacht, maar dat ze worden geringd voor onderzoek waarna ze weer worden vrijgelaten.

Rondom de rustieke kooiplas staan oeroude knotessen en knotwilgen met prachtige eikvarens op de stam. In de eendenkooi heeft zich een rijk planten- en dierenleven ontwikkeld met plantensoorten zoals vogelmelk, springzaad en glidkruid. Ook schuilen er in alle rust talloze vogelsoorten op de kooi zoals duiven, uilen, torenvalken, kauwen, meerkoeten, reigers en ook de zeldzame ijsvogel.

Excursies
De eendenkooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar door het jaar heen zijn er diverse excursies, waar u alles te weten komt over de kooi en het geheimzinnige beroep van eendenkooiker.


Foto's van groep 1:

Bedankt voor de foto's Sonja en Gerard.

Foto's van groep 2:

Na het bezoek van de eendenkooi zijn we met bijna de hele groep een wandeling gaan maken in de Loonse- en Drunense duinen. In het privé bos van De Efteling. Daar was Eus al met de koffie en thee. Daar waren we inmiddels wel aan toe.

Foto's van de wandeling:

Iedereen bedankt voor de super gezellige dag. Over 3 jaar proberen we weer wat anders te verzinnen.

E-mailen
Map