Kooikerhondjes van de Kytomba

 

Kyra is op 7 december 2005 geboren in Altforst. Het was een nestje van 11.

Vlak nadat onze Banjer was overleden, begonnen we te merken dat Tommy aan het inkakken was. Er zat weinig leven meer in. Ook wij vonden het erg stil met 1 hond. Al gauw hadden we kontakt met Roel en Angelien in Altforst. De moeder van Kyra vonden we helemaal geweldig. En er was nog 1 teefje beschikbaar. Dat werd dus onze Kyra.

Het was wel weer wennen zo'n pup in huis. Maar wat een scheet van een beest. Kyra is erg lief. Ze vindt iedereen leuk. Het liefst is ze buiten aan het struinen. Met het bootje het water op, is het helemaal. Vrienden met Tommy is ze niet geworden. Ze dulden elkaar. Het duurde dan ook 9 maanden! voordat Tommy accepteerde dat zij in huis was. Het was voor ons al gauw de bedoeling om 1 keer een nestje van haar te hebben als ze ongeveer 2 jaar zou zijn. Het enige nadeel was wel dat we dan shows met haar moesten gaan lopen. 2x ZG (zeer goed) moest ze hebben. Verder moest ze onderzocht worden op Von Willebrand, Patella Luxatie en cataract. Alles was gelukkig goed. Daarna was het hele grote wachten begonnen. De eerstvolgende keer dat ze loops zou worden, zou ze gedekt worden. Uiteindelijk hebben we daar een half jaar op moeten wachten. Kyra wordt maar 1x per jaar loops. Op zoek naar een geschikte reu. En dat is gelukt. Chaperon. Is een mooie combinatie geworden. In juni 2008 is dit nestje van 8 geboren. Het zijn hele lieve, open en knuffelige pups geworden. Uit dit nest hebben wij Perre gehouden.

Het is niet bij 1 nest gebleven. Ondertussen hebben wij een kennelnaam (v.d. Kytomba) aangevraagd en was het wachten op het 2e nestje.

In december 2011 heeft Kyra haar 3e en laatste nestje gekregen.

Kyra en haar moeder Boeddhi in maart 2012:

 


E-mailen
Map